Правила за FiveM сървър

Ако все още не сте запознат с нашите правила в FiveМ сървъра ни, тук е мястото, за да не бъдете санкциониран
Аватар
Topic Author
luxianish MC/CLS63
Потребител

Ранг във форума: Потребител
Мнения: 9

    Windows 10 Chrome

Правила за FiveM сървър

Мнение от luxianish MC/CLS63 »

Изображение
»1.Powergaming и Metagaming са напълно забранени!
(Метагейминга и Пауъргейминга са нечестни методи за използване към друг играч или ситуация и могат да провалят Роуплей-а.)
»2.Забранява се да се използва Skype, Discord, Steam докато роуплей-вате
»3.ООC се използва само ако нещо се объркало в самата ситуация или не сте съгласни но НЕ ВСЕКИ ПЪТ!
»4.Без DEATHMATCHING- Нямате право да убивате друг играч без или с неоснователна причина.
(Даденият играч след като се Respawn-е персонажа не помни какво се случило около смърта си и преди нея.)
Убийство с цел отмъщение
Да убиете, нараните или да предприемете действия срещу човек който ви е убил преди това. След смърта (Respawn) персонажите не помнят обстоятелствата около смърта си. (~ 5 минути преди започването на РП ситуацията довела до смърта). Връщането на местопрестъплението не е разрешено. Това включва същите действия с друг ваш герой.
Паркиране на кола
Използването на кола, за да паркирате върху някого (не да го блъснете) с цел нарочно да ги убиете.
Вандализъм Роуплей
Трабва да имате основателна причина, за да вандализирате нечия собственост.( кола, къща и др.) Собственика трябва да е онлайн по време на действията ви. Малък вандализъм (графити или да одраскате с ключ, пукане на гуми) не изисква специално разрешение от администратор, но действия като да изгорите нечия кола - изискват. В тези случаи трябва да поискате разрешение, представяйки причините и скрийншот как приготвяте Молотовка или друго запалително средство.
Терористичен Роуплей
Всички действия свързани с тероризъм с строго забранени.
Фалшиви бомбени заплахи
Масови убийства с религиозен подтекст
Създаването на бомби (включващи коли бомби)
Отровни газове и/или прахове и др.

Убийство на някой
Ако отвлечете някого или под някакви обстоятелства решите да го нараните така че да е нужна медицинска помощ, сте длъжни да го оставите на място в което може да го намери/достигне медик без специални спасителни операции.
»5.Забранява се убийство на герой без да е съгласен играча, който играе персонажа, който искате да убиете. Това се обсъжда в Discord от модератори и от душите в РП ситуацията.
»6.Забранено е да се излиза от персонаж
»7.Забраненое е да се използват OOC методи, за да излезнете от РП ситуация.
»8. AFK правило - Имате право да отидете за кратък период AFK, стига да не сте в активна РП ситуация и трябва да го напишете в OOC чата.
»9.Създаване на нов Герой.
ВСИЧКО ВАЖНО ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НОВ ГЕРОЙ.
Всеки може да има повече от един герой, това изисква създаването на няколко правила, за да бъде избегнат метагейм, пауъргейм и др.


1. Нямате право да имате два героя замесени в една и съща РП ситуация, банда и др. Всякакви подобни връзкище бъдат строго разследвани от екипа с цел да бъде избегнат всякакъв тип abuse. Назаканията за нарушаване, ще бъдат изключително строги.
(Пример: Полцейският ви персонаж да е корумпиран за организираната престъпна група в която криминалния герой участва.)
2. Убиването на персонаж - Всеки има правото в даден момент да убие даден персонаж, стига да не нарушава някое от правилата описани във форума. при желание това да се случи трябва да поискате асистенция от член на екипа. Започването на нов герой е възможно само ако започнете персонажа напълно наново.
3. Прехвърлянето на имущества или пари е забранено.
4. Прехвърлянето на имущества и пари на друг и в последствие да бъдат прехвърлени на вас е забранено.
5. Инсценирането на смърт е възможно само и единствено след разрешение на екипа на сървъра.
6. Семейни връзки между героите са възможни, но не може да оставяте информация за новият си герой по която той в последствие да преследва целите на първият ви такъв.
7. Създаването на нов герой е позволено с цел създаване на изцяло нов персонаж и история която не е пряко обвързана с предишните ви такива. (Роднински връзки да, но не можете да идвате с една и съща цел или целта на вторият ви герой да е свързана с първия)
8. Предаването на информация с или без участието на други играчи с цел тя да достигне до друг ваш герой е напълно забранена. Ако информацията стигне по случайност това е приемливо, но такива ситуации ще бъдат разглеждани от екипа на сървъра обстойно за злоупотреба.
9. При случай на прекратяване на живота на ваш герой по ваше желание сте длъжни да съобщите на администратор, за да ви бъде оказано
съдействие и да бъде наложен контрол върху добросъвестното отказване от имуществата му.

»10.Обири на хора, банки и магазини (включва и отвличания)
ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ОБИРИТЕ.

Забраняват се всякакъв вид обири при липсата на присъствие на медик и полиция!

Обир на човек/отвличане

Обирите на хора могат да бъдат осъществани, но не можете да оберете една личност 2 пъти в рамките на един ден (реален).
Обирите и отвличанията са планирани дейности, затова се забранява действията които са спонтанно провокирани. (Виждате човек да ходи по улицата, никога не сте го срещали и си казвате "Дай да му вземем нещата", Отивате до него и го отвличате) Ако исакте да оберете някого, проследте го уверете се кого обирате/ отвличате. Проследте навиците му,изчакайте удобен момент, интересувайте се дали има/няма оръжие, направете си Role Play-a интересен и реалистичен. Отвличания от скука ще бъдат наказвани.
Забранява се да карате човека да изтегли пари от банкомата, можете да вземете само това което е в него.
Ако отвличте някого максималния откуп зависи спрямо социалното положение на персонажа. Ако откупа е нереалистичен се счита за FailRP. Целта е да има преговори.

Обири на Банки и Магазини.

В случаите в които имате с вас заложник е нужно да се грижите за него по време на обира.
Всякакви провокации на Полицията посредством нараняване на заложника ще резултират в това полицията да има разрешение да нахълта.
Когато напускате банката/магазина трябва да оставите заложника вътре или пред магазина/банката, а полицията от своя страна да ви пусне да влезете в автомобила, преди да започне да ви преследва. Ако вземете заложника навън заедно с вас в колата, полицията има пълно право да реагира агресивно, тъй като по този начин заплашвате живота на заложника. Полицията е задължена да остави поне един полицай който да се увери,че заложника е добре и че на него не са му дадени пари и той не е част от обира. Това важи независимо дали това е единствения Полицай присъстващ на обира и независимо дали това ще означва че обирджиите ще се измъкнат.
За обир на банка трябва даима поне 4ма полицаи на служба.
За обир на магазин трябва да има поне 2ма полицаи на служба.
Забранено е да се взима заложника в колата за бягство.

Заключено Заключено

Обратно към “Правила”